
معرفی رشته داروسازی و رتبه های قبولی
رشته داروسازی تلفیقی از علم پزشکی، شیمی، فیزیک و ریاضی است. که با اصول منطقی به بررسی مکانیسم عملکرد داروها در بدن و عوارض جانبی آنها میپردازد. این رشته نیز مانند رشته دندانپزشکی و پزشکی از رشتههای پرطرفدار کنکور تجربی به شمار میرود. و رقابت برای قبولی در داروسازی سیر صعودی داشته و انتخاب آن مستلزم آگاهی کامل از شرایط است. در نتیجه ما در این مطلب سعی نمودیم شرایط قبولی، دورههای داروسازی، آیندهی شغلی و مزایا و معایب را شرح دهیم.در این مقاله از برترین رشته های دانشگاهی به بررسی رشته داروسازی می پردازیم.
ضرایب دروس برای قبولی در رشته داروسازی
بر خلاف رشته پزشکی و دندانپزشکی که از رشتههای زیر گروه ۱ هستند. داروسازی زیر گروه ۲ بوده و ضرایب دروس اختصاصی آن به شرح زیر است:
همان گونه که در جدول نیز مشاهده میکنید، داوطلبین اگر خواهان رشته داروسازی هستند. باید در کنکور توجه بیشتری به دروس شیمی، ریاضی و زمین شناسی داشته باشند.
داروسازی زیر گروه ۲ بوده و ضرایب دروس اختصاصی آن با پزشکی و دندانپزشکی متفاوت است.
ظرفیت دانشگاهها رشته داروسازی و رتبه های قبولی
شایان ذکر است که با توجه به ضرایب دروس اختصاصی، ممکن است رتبه زیر گروه ۲ با رتبهی در سهمیه متفاوت باشد. و گزینش در رشته داروسازی بنابر رتبهی دانشآموز در زیر گروه ۲ بررسی میشود. به هر حال رتبههای قبولی در مناطق مختلف به شرح زیر است:
ظرفیت دانشگاههای داروسازی در کنکور ۹۹ نیز به تفکیک دولتی، شهریه پرداز و آزاد به شرح زیر است:
دولتی ۷۰۲
شهریه پرداز ۲۸۳
تعهدی ۷۸
آزاد ۱۴۰
مجموع ۱۲۰۳
با توجه به آمار، ظرفیت رشته داروسازی کمی نسبت به کنکور سال ۹۷ و ۹۸ افزایش داشته است.اما به علت تعداد شرکت کنندگان بالای کنکور تجربی و استقبال طیف وسیعی از دانشآموزان، هر داوطلب شانس کمی را برای قبولی داشته و برای افزایش این احتمال میبایست برنامهریزی مدون و پیوستهای را در سال کنکور پیگیری کند.
به علت استقبال طیف وسیعی از دانشآموزان، هر داوطلب شانس کمی را برای قبولی در داروسازی دارد.
برنامه آموزشی رشته داروسازی
حداقل طول دوره دکتری عمومی داروسازی ۵/۵ سال میباشد. و شامل دو مرحلهی علوم پایه و دروس اختصاصی میباشد.
⦁ دروس پایه: در این دوره دانشجویان با دروس پایهی پزشکی، ریاضی، فیزیک و شیمی آشنا میشوند. بر خلاف رشته دندانپزشکی و پزشکی، آزمون علوم پایه برای این رشته از سال ۹۴ حذف شد. زیرا اعتقاد بر آن بود که دانشجو داروسازی هنوز با دروس تخصصی رشته خود سروکار نداشته است. در نهایت آزمون جامع ۱۸۰ واحدی جایگزین علوم پایه گردید. دروس این مرحله عبارتند از:
⦁ بیولوژی
⦁ فیزیک
⦁ ریاضیات پایه.
⦁ شیمی عمومی
⦁ بیوشیمی
⦁ فیزیولوژی
⦁ شیمی آلی
⦁ تشریح و بافت شناسی
⦁ شیمی تجزیه
⦁ میکروبشناسی
⦁ کمکهای اولیه
⦁ مرحلهی اختصاصی: این مرحله شامل دروس اختصاصی و کار آموزیها میباشد. دروس آن عبارتند از:
⦁ گیاهشناسی دارویی
⦁ فارماکوگنوزی
⦁ دارو و درمان
⦁ تغذیه و رژیم درمانی
⦁ شیمی دارویی
⦁ فارماکولوژی
⦁ سمشناسی
⦁ فارماسیوتیکس
⦁ بیوفارماسی
⦁ کارآموزی :شامل سه بخش کاراموزی در عرصه داروخانه، صنعت و بیمارستان است.
برنامه آموزشی داروسازی شامل دو مرحلهی علوم پایه و اختصاصی میباشد.
طرح اجباری رشته داروسازی
داروسازان نیز مانند دندانپزشکان و پزشکان پس از دفاع پایان نامه میبایست دو سال در مناطق محروم فعالیت کنند .که مطابق امتیاز منطقه، حقوق دریافت میکنند. البته در صورت عضویت در استعداد درخشان دانشگاهها و کسب مدال طلا در المپیادهای دانشجویی، از طرح اجباری معاف میشوند.
آیندهی شغلی داروسازی و وظایف داروسازان
داروسازی یکی از مشاغل پولساز در ایران و جهان میباشد. اما عرصه فعالیت داروسازان متفاوت و برخلاف ذهنیت دانشآموزان محدود به داروخانه نیست. داروسازان میتوانند در عرصههای پژوهشی، صنعتی و مشاورهای فعالیت کنند.
صنعت: اگرچه بسیاری از داروسازان کار خود را در صنعت به عنوان مسئول فنی آغاز می کنند. اما زمینه هایی که داروسازان در صنعت میتوانند فعالیت کنند. دامنه وسیعی دارد نمونه هایی از آن، عبارتند از: آزمایشات، نظارت بر مقررات، تضمین کیفیت، فروش و بازاریابی دارویی.
پژوهشی: بحث پژوهش در رشته داروسازی با پیشرفتهای اخیر، بیشتر از قبل گسترش یافته است. به گونهای که با پیوند با بیوشیمی، پزشکی و نانوتکنولوژی به دنبال یافتن داروهایی با عوارض کمتر و تاثیرگذاری بیشتر میباشد.
مشاورهای: داروسازان به عنوان مسئول فنی در داروخانههای شهری و بیمارستانی به مشاوهی دارویی میپردازند. و به عنوان آخرین حلقهی چرخهی درمان وظیفهی اطلاع رسانی به بیمار در مورد اثرات جانبی و تداخلات دارویی دارند.
با وجود آن که داروسازان نیز مانند دندانپزشکان اکثرا با مدرک دکتری عمومی مشغول به کار هستند. اما حیطههای تخصصی متفاوتی در این رشته وجود دارند که عبارتند از:
⦁ فارماسیوتیکس⦁ اقتصاد دارویی.
⦁ شیمی دارویی.
⦁ کنترل دارو.
⦁ داروسازی بالینی.
⦁ نانوتکنولوژی دارویی.
⦁ فارماکوگنوزی.
⦁ فارماکولوژی.
⦁ داروسازی هسته ای.
⦁ سم شناسی.
⦁ بیوتکنولوژی دارویی.
داروسازان میتوانند در عرصههای پژوهشی، صنعتی و مشاورهای فعالیت کنند.
مزایای رشته داروسازی
⦁ داروسازان پس از قبولی در آزمون ۱۸۰ واحدی میتوانند قبل از پایان تحصیل خود به عنوان قائم مقام در داروخانهها مشغول به فعالیت شوند و در واقع اشتغال زودهنگام از مزایای این رشته به شمار میرود.
⦁ داروسازان برای انتخاب حیطهی کاری تنوع بالایی دارند که میتوانند برحسب علاقه در یکی از آنها مشغول شوند.
⦁ کشیک شب اجباری نداشته و با محیط های بالینی کمتر سروکار دارند.
⦁ طول دورهی دکتری عمومی داروسازی کمتر از پزشکی و دندانپزشکی است.
معایب رشته داروسازی
⦁ تاسیس داروخانه و ادارهی آن برای داروسازان جوان و بدون پشتوانهی مالی مشکل است.
⦁ داروسازی به علت نوین بودن علم آن در ایران، هنوز در جامعه جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است و بسیاری از مردم شغل داروسازان را تنها محدود به داروخانه میدانند.
ارتباط با واحد مشاوره و فروش حرف آخر
یکی از امکاناتی که در موسسه حرف آخر فراهم شده است این می باشد. که دانش آموزان می توانند یک جلسه مشاوره رایگان با همکاران ما داشته باشند تا سوالات خود را در خصوص نوع برنامه ریزی و بهترین منابع کنکور از همکاران مشاور ما بپرسند. شما دانش آموزان عزیز حهت ارتباط با تیم مشاوره و فروش موسسه حرف آخر می توانید با شماره تملفن حرف آخر و با شماره تلفن های ۰۲۱۶۶۱۷۵۸۷۵ و ۰۲۱۶۶۱۷۵۸۷۱ تماس حاصل فرمایید تا از امکانات مشاوران ارشد حرف آخر بصورت رایگان استفاده کنید.
مطالب پر بازدید سایت حرف آخر
اطلاعات کامل در خصوص رشته پیراپزشکی
معرفی کامل رشته پرستاری و شرایط قبولی در آن
بهترین روش مطالعه فیزیک کنکور چگونه می باشد؟
چگونه زیست کنکور را مطالعه کنیم تا بتوانیم درصد بالایی در آن کسب کنیم؟
چگونه می توان عربی را در کنکور ۱۰۰ زد؟
بودجه بندی ادبیات کنکور چگونه می باشد؟
بودجه بندی زیست شناسی نظام جدید کنکور چگونه است؟