چرا دوران عید یک دوران طلایی برای برنامه ریزی می باشد؟
برنامه ریزی تحصیلی همیشه یکی از دغدغههای کنکوریها ست. دلیل آن هم واضح و روشن است، سال کنکور سال مهمی در مسیر تحصیلی هر دانش آموز ایرانی است. بدون داشتن برنامه علمی و حرفهای در این مسیر، احتمال سردرگمی، افتادن در دام کمالگرایی و به بیراهه رفتن زیاد است.
دوارن عید برای دانش آموزان متوسطه و کنکوریها دوران مهمی است. در این ایام مدارس تعطیل هستند و وقت بیشتری برای مطالعه دروس وجود دارد، اما اکثرا دانش آموزان برای این دوران برنامه ریزی تحصیلی خوبی ندارند و همین امر باعث عقب ماندن آنها از برنامه مطالعاتی کنکور و عدم استفاده درست از زمان میشود.
تغذیه در دوارن عید
شاید متوجه ارتباط تغذیه با برنامه ریزی رتبه های برتر کنکور در عید نشده باشید، اما باید توضیح دهم یکی از عواملی که باعث افت عملکرد داوطلبان میشود خواب آلودگیهای بهاره است. در ایام عید مصرف آجیلها و شیرینی بسیار افزایش پیدا میکند.
چند نکته را باید در این مورد بدانید:
تخمه، آجیل و غیره را به اتاق مطالعه نبرید، علاوه بر مضرات آن باعث عدم تمرکز کافی میشوند.
مصرف بیش از اندازهی قندهای مصنوعی باعث افت عملکرد مغز شده و توانایی مغزی شما را پایین میآورد. حداکثر مقدار مجاز مصرف شیرینی یک واحد است.
خوردن روزی چند عدد بادام و گردو حافظهی مغزی شما را بهبود میبخشد.
در برنامه ریزی عید چه کارهایی میتوان انجام داد؟
اکثر دانش آموزان چون هر ساله در تعطیلات عید به تفریح و استراحت پرداخته اند معمولا برایشان سخت است که در این دوران درس بخوانند.
باید بدانید که دوران عید فرصت خوبی برای جبران عقب ماندگیهای آزمون، پوششدهی مباحث کم تسلط و تقویت نقاط قوتتان می باشد که لازمه آن داشتن یک برنامه ریزی تحصیلی خوب می باشد . اگر برای این بازه برنامه ریزی درستی داشته باشید میشود علاوه بر درس، تفریحهایی کوچک را هم در برنامه گنجاند.
هر چند که رتبه برترها ترجیح میدهند یک عید را به درس خواندن اختصاص دهند تا بعد کنور با نتیجه دلخواهشان روبهرو شوند.
در چه مکانی مطالعه کنیم؟
سوال اکثر دانش آموزان این است که در اردوهای نوروزی شرکت کنیم؟ در این ایام به کتابخانه برویم ؟
اگر چه هیچکدام از این دو مکان، نه کتابخانه و نه اردوهای عید به خودی خود نه تنها مضر نیستند، بلکه با استفاده صحیح بسیار هم مفیدند، اما مواظب تغییر در عادتها و مکان مطالعه باشید.
اگر به مکان درس خواندنتان عادت کردهاید و با آن مشکلی ندارید بهتر است تغییری در مکان مطالعه داده نشود.
چگونه برای عید برنامه ریزی کنیم؟
در ابتدای برنامه ریزی تحصیلی یک ارزیابی صحیح از کارتان داشته باشید. نقاط قوت و نقاط ضعف خود را بشناسید. با توجه به این نقاط ضعف و قوت اولویتهای مطالعاتی را مشخص کنید.
مثلا اگر درسی را بلدید اما در آن مسلط نیستید، این درس اولویت بالایی دارد زیرا با خواندن بیشتر تبدیل به نقاط قوت میشود و با نخواندن تبدیل به نقاط ضعف.
در این ایام بیشتر به تست کنکورهای سراسری اهمیت بدهید و یک منبع مطالعاتی مشخص متناسب با سطح درسی خودتان در نظر بگیرید.
ایام عید به دلیل نزدیک بودن به کنکور از لحاظ زمانی، دروس عمومی اهمیت بیشتری پیدا میکنند. چون در این دروس پیشرفت کردن راحتتر است با مطالعه بیشتر در ماههای پایانی میتوان به درصد خوبی در این دروس دست یافت.
برای خودتان هدف گذاری داشته باشید.
اکثر دانش آموزان روی کاغذ برنامههایی عالی مینویسند، اما بعد متوجه میشوند که آن برنامه عملی نمیشوند و هرچقدر که تلاش میکنند نمیتوانند به مباحث آن برسند.
ابتدا خودتان و حداکثر توانایی خود را بشناسید. انتظار معجزه یک شبه را کنار بگذارید.
مواظب دام کمالگرایی باشید. ایدهآلهای برنامه ریزی خوب است اما خوب عملی نمیشوند. در برنامه فرصت جبران و نفس کشیدن باقی بگذارید تا اگر جایی نتوانستید به برنامه عمل کنید فرصت جبران در همان روز باشد و دچار استرس نشوید.
هدف گذاریهای منطقی داشته باشید. با چند روز نمیتوان مسیر صفر تا صد درس خواندن را طی کرد. همین که هر روز پیشرفت کنید و از دیروز بهتر باشید کافی است.
برای هر درس هدف گذاری خاص خودش را داشته باشید. چند از ده. یا چند درصد پیشرفت؟
خلاصه، نجات بخش
اهمیت خلاصهنویسی در روند یادگیری، مرور و جمعبندی را همه میدانند.
خلاصههایی که در طول سال مینویسید در دوران مرور عید هم به کار شما میآیند. در این دوران به مرور خلاصههایتان بپردازید. نکاتی را به آنها اضافه کنید یا نکاتی را حذف کنید. به مرور تستهای علامتدار و مهم بپردازید.
یک نکته را حتما رعایت کنید!
در دوران عید حتما افزایش ساعت مطالعه داشته باشید.
میتوانید یک یا دو نصف روز را برای تفریح و عید بگذارید اما حواستان به برنامهی درسی باشد. اکثر دانش آموزان در این دوران دچار افت تحصیلی میشوند. اگر بتوانید در عید با افزایش ساعت مطالعه و برنامه اصولی به پیشرفت برسید، تعداد زیادی از رقبایتان را پست سر گذاشتهاید.
ارتباط با تیم مشاوره حرف آخر
شما دانش آموزان عزیز می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هر یک از رشته های تجربی و شرایط قبولی در هر کدامیک از زیر شاخه های آن با واحد مشاوران حرف آخر بصورت رایگان با شماره تلفن های ۰۲۱۶۶۱۷۵۸۷۱ – ۰۲۱۶۶۱۷۵۸۷۵ در ارتباط باشید تا همکاران ما شما عزیزان را در خصوص نحوه مطالعه و برنامه ریزی برای رسیدن به دانشگاه و رشته مورد نظر راهنمایی کنند.
سوالات دارای اهمیت فراوان :
اطلاعات رشته پزشکی و شرایط قبولی در آن به چه شکلی می باشد؟
معرفی کامل رشته دندانپزشکی و شرایط قبولی در رشته دندانپزشکی به چه صورتی می باشد؟
اطلاعات کامل در خصوص رشته مهندسی مکانیکی و شرایط پذیرش در این رشته به چه شکل است؟
معرفی رشته عمران و شرایط قبولی در آن به چه شکلی است؟
معرفی کامل رشته داروسازی و شرایط قبولی در آن به چه شکل می باشد؟
بیوگرافی برترین استاد دین و زندگی کنکور استاد علیرضا یوسفیانپور
بیوگرافی کامل استاد محمد واعظی برترین دبیر عربی کشور